Thursday, 19 July 2012

REUNION FELC

ni gamba time nak balik da..hehe




rindu...rindu..rindu...da 3 thun kot xjumpe dieorg ni..last2 dpt gak jumpe..walaupon mse mule2 nk wat reunion ni byk giler halangan die..finally kiteorg dpt gak jmpe..wktu first ajak wt reunion tu sume cam xnak jew..aq da sdih da bab aq xcited kot nk jmpe mmbe2 lme..haha...wktu first tu yg nk join 6 org je..aq pn cm sdih n xmo join je..patu membe2 pon kate xpela xrmai pon jnji dpt jmpe..so aq go on jela nk jmpe dieorg sume..haha smpai je sane aq tgk rmai kot mmbe2 elc dtg..t'haru giler weyh..dieorg kate saje nk wt suprise..haha ade ke ptut cmtu..aq ni pnye la da xde feel nk dtg sbb xrmai..haha last2 ade la dlm 12 org kot..ok jugak la tu dari 6 org kan..haha kami enjoy giler kot..mcam2 tmpt kiteorg g..haha padahal kuantan je pon..da la mls nk cite byk..tgk gmba kami agy best..hehe

ni la si organizer reunion kami..hehe


kami bahagie bile dpt b'jmpe b'same..


ni pulak mamat yg slalu nak kenakan aq..bg die ape yg aq wt smua slh..gram tol..haha

kami yg cun..haha cun la sgt an


da la ckup la smpai cni..haha cume nk ckp aq syg kwn2 aq..korang mang t'baik..ade mase kite jumpe rmai2 agy..SAYANG KORANG <3

RaMaDhAn

Diam tak diam da nak dekat bulan pose da..sehari agy nak puase..ase excited giler pose thun ni bab dpt pose kt uma..selalunye kene puase kt perantauan..syukur alhamdulillah kali ni pose di umah..hehe macam xde idea da nak tulis ape..cume b'harap kwn2 sume pose pnuh ye thun ni..jgan ponteng2 ye..kcuali yg btol2 ade sbb2 yg xley dielakkan..semoga puase kita thun ni mndpt lbih byk keberkatan...


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN
SEMOGA APA YG KITA LAKSANAKAN MENDAPAT RAHMAT ALLAH
AMIN............

kisah seorang pakcik

firstly ase cam da lame xupdate blog ni..atas permintaan someone tu die soh update blog ni..so aq pn update la bab tibe2 ade mood nk layan blog ni..ary ni nk cite sal sorang pakcik yg very2 caring..hehe..aq kenal ngan sorang pakcik ni da lme la jugak..aq knl die kt fb kot lau xslah la..haha..die mang baik giler..setiap kali aq ade mslh je msti die dtg..da mcam superhero plak dtg time ksusahan..haha...die la tmpt aq mengadu mslh..haha die jugak yg byk tlg aq bg nsihat..kalau aq ase down je msti die dtg time tu..die tu mcm ade instinct je yg aq ade mslh..haha..pakcik ni mang baik..die sngup dngar ape je yg aq cite..xkire la aq cite sal family ke kwan ke bf ke..die still dngar..haha..aq akui la aq rmai kwan laki tp mang ssah nk jmpe org sbaik pakcik ni..even die taw aq ade bf pon die xksh pon.siap tnye agy bf ok ke tak..haha kalau time aq break pn die cam dpt taw..haha hbat pakcik nie...aq ase b'syukur gile ade kwan sbaik pakcik ni..aq hrap even kami xknal rpat tp kami boley jdi shbat baik smpai bile2..satu agy aq nk b'doa agr pakcik dpt cntinue degree n dpt gf yg baik mcm die..hihi tanks pakcik bab nk kwan ngan sy..ngee

Wednesday, 11 January 2012

bile exam da nk abih!!!

i like bile exam da nk abih..haha mood nk blik tu mang sgat trase..haha syok nye nk blik umah..tinggal 1 paper je agy..tp study xpon agy..xtaw r cmne nk g jwab exam..da xde feel nk jwab exm.haha xsaba mau blik umah..nk tgu event besa kt uma..da lme xde kndri kt umah..22/1 ni ade kndri kt umah..so lg b'kobar2 nk blik umah..haha syoknye...lalala..oooo blik kmpung...oooo blik kmpung aty riang..haha suke nye blik kmpung nk tlg angah wt akaun tok bisnes die, nk tlg mak kmas umah n nk tlg abah..haha tp bsan gak dok umah bb adik xdek.haha time die xdek bru la nk rindu die..hehe

yeahhh miss u adik...cpt la blik umh..hihi

Tuesday, 3 January 2012

cinte!!! suke!!! sayang!!!

ape yg korang pkir tntang cinte, suke n sayang nie??
pelik kn mnsie nie...
time blaja nie la nk ade prasaan cinte,suke n syang..
aq xpham betoi..haha tp tmsuk lah aq sndri..
gatai nk ade prasaan nie..
tp kan lumrah la ni sume kn...
cinte,suke n syang nie mang beza sgat.. 

SUKA adalah saat ia menangis, kau akan
berkata "Sudahlah, jgn menangis."
SAYANG adalah saat ia menangis dan kau
akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kau
akan membiarkannya menangis dibahumu
sambil berkata, "Mari kita selesaikannya
masalah ini bersama-sama. "
Pada saat orang yang kau SUKA
menyakitimu,maka kau akan marah dan
tak mau lagi bicara padanya.

Pada saat orang yang kau SAYANG
menyakitimu,engkau akan menangis
untuknya.

Pada saat orang yang kau CINTAI
menyakitimu,kau akan berkata,"Tak apa
dia hanya tak tau apa yang dia
lakukan."


Saturday, 24 December 2011

tournament basketball..

da lme ase xupdate blog nie..mang syok blog nie tp xde mase nk update..hehe..ary ni nk cite sal tournament basketball pgi td..syok giler..hehe sblum nie xpnah pon men bile men mang best giler..haha ase bnge pon ade gak ary nie..dpt score 2 gol tok psukan aq..hehe wlaupon kmpulan aq klah tp kmi mang enjoy..pahtu pulak ade plak org soh gnti die men..mule2 ase was2 r gak nk men bb tkot klah agy..tp mmbe tu mtk tlg bb die tpkse blik ade hal len..aq pn gnti la men..wlaupon aq de gak mslah time tu tp aq tlak tpi jew..mslh sdih tp bile pkir bile aq men aq dpt rlease tnsion cket aq pn trus gnti mmbe aq tu..huhu main punye main kami pon dpt no 3..huhu trharu gak aq bb dpt msok kn gol lg..haha cm xcye jew bb gol die pnye la tngi tp aq dpt msuk kn..hehe yg xbest nye byk kli jtuh bb licin gare2 ujan..tp xpew..kmi ttp bsmgat nk men wlaupon ujan..yg xley blah time tournament td ade satu team china tu boley dieorg gduh..klaka je ase..haha 

 ni lah cik nuszep ksyangan kmi..hehe


 yeayy dpat adiah..hehe
 ni our team membe..hehe
 kmi mang tbaik..lalala
 poyo pulak ase...haha
syik2 mke kmi jew..kmi .mls nk ltk gmba org len..semak jew..hahaha

Wednesday, 11 May 2011

selamat hary IbU

Orang kata aku lahir dari perut mak....

(bukan orang kata...memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku....mak

Bila lapar, yang suapkan aku....mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku....mak

Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....mak
Bila bangun tidur, aku cari....mak

Bila nangis, orang pertama yang datang....mak

Bila nak bermanja, aku dekati....mak

Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....mak

Bila nakal, yang memarahi aku....mak

Bila merajuk, yang memujukku cuma....mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....mak

Bila takut, yang tenangkan aku....mak

Bila nak peluk, yang aku suka peluk....mak
Aku selalu teringatkan....mak
Bila sedih, aku mesti telefon....mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu....mak

Bila bengang, aku suka luah pada....mak

Bila takut, aku selalu panggil...."mmaaakkkk!"
Bila sakit, orang paling risau adalah....mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....mak
Bila ada masalah, yang paling risau....mak

Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni....mak

Yang selalu masak makanan kegemaranku....mak

Kalau balik ke kampung,

Yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....mak
Yang selalu berleter kat aku....mak
Yang selalu puji aku....mak
Yang selalu nasihat aku....mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....mak

Aku ada pasangan hidup sendiri....
Bila seronok, aku cari....pasanganku

Bila sedih, aku cari....mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku

Bila gagal, aku ceritakan pada....mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku

Bila berduka, aku peluk erat....mak

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku

Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....mak

Bila sambut valentine....aku bagi hadiah pada pasanganku

Bila sambut hari ibu....aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu....aku ingat pasanganku

Selalu....mak ingat kat aku

Bila-bila....aku akan telefon pasanganku

Entah bila....aku nak telefon mak

Selalu....aku belikan hadiah untuk pasanganku

Entah bila....aku nak belikan hadiah untuk mak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... Bolehkah kau kirim wang untuk mak? Mak bukan nak banyak... Lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya.....
Tapi kalau mak sudah tiada.....

MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....

berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya....
Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya. Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.00

2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.
1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA

2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata, "Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.
i LOVE my mum.. :)

Tuesday, 10 May 2011

sAHabAT....

Memilih seseorang untuk dijadikan kawan adalah sangat penting untuk masa depan kita. Secara tidak sedar, ramai yang tidak menyedari kepentingan memilih kawan yang matang dan baik untuk masa depan. Kawan ini memainkan perananan dalam kehidupan kita selepas ibu dan bapa sebenarnya.
“Kita sekarang, merupakan kita yang akan datang..”


Ini menunjukkan mencari sahabat a.k.a kawan yang baik ini adalah diharuskan, kerana ia menentukan siapa kita di masa akan datang. Kerana melalui kawan juga pembentukkan peribadi akan berlaku.
Sebagai contoh senang, apabila kita berkawan dengan seseorang. Kita ‘terpaksa’ mengikut rentak mereka baru boleh masuk dengan mereka. Sbgai cnth, sye blajo di u. Di u  kita akan menjumpai skmpulan tidak kira perempuan atau lelaki. Kita akan lihat macam mana msing2 bleh mesra atau boleh ke sana dan kesini bersama-sama. Sudah pasti ada sedikit sebnyk persamaan diklngan mereka.
Ok. Sekiranya kita ingin berkawan dengan orang tua. Adakah kita akan berpelakuan seperti kita berkawan dengan kwn2 kita di u atau kita ikut rentak org tua tersebut? Org tua disini bukan bermaksud orang tua yang sudah pencen! Tapi orang yang lebih tua pada kita, beza 2-4 tahun dengan kita contohnya.
Individu yang matang boleh dilihat melalui peribadi mereka, tidak kiralah macam mana carapun. Namun kebiasaannya individu yg matang, dia akan menggunakan masanya dgn perkara yg berfaedah drpda membuang masa. Sbgai contoh mdh adalah ibu dan bapa kita, adakah mereka menghabiskan masa seperti kita? Sudah tentu sebaliknya! Kehidupan mereka lebih tersusun padahal mereka tidak membuat sebarang jadual waktu, namun mereka pandai memenuhkan masa yg terluang. itulah yang dinamakan matang a.k.a mature!
Kalau kita berkawan dengan orang kuat bercinta, maka bergitulah kita akan datang. Maksud akan datang bukan makan tahun 5 tahun ke atas, dalam masa berbulan pun ada dan setahun dua pun ada, ia tidak mustahil.
Namun segalanya terletak pada keperibadian kita untuk menerima atau tidak. Contoh lain adalah, tidak semuanya yang berkahwin itu sudah matang, adapun yang belum matang. Dah baligh tidak semestinya matang.